Tarinankerronnassa tarvitaan syvällistä osaamista

 

Olen pääkaupunkiseudulla asuva toimittaja-sisällöntuottaja. Koulutukseltani olen valtiotieteen maisteri. Pyöritän yhden naisen yritystä, Tekstitoimisto Titoloa. Titolo on esperanton kieltä ja tarkoittaa otsikkoa. Valitsin sen yritykseni nimeksi, koska osuva otsikko on olennainen osa hyvää juttua.

Jutun tai muun tekstin punaisen langan löytäminen kaiken tiedon keskeltä on välillä haastavaa. Mutta ammattitaito ja kokemus auttavat. Jutun juoni löytyy ja teksti syntyy aina – jos ei heti, niin hetken päästä. Usein olennaisin kristallisoituu ja teksti jalostuu, kun ajatus virtaa vapaasti polkupyörän satulassa, metsälenkillä tai tanssilattialla.

Olen omimmalla tontillani terveyden, hyvinvoinnin, liikunnan, mielen tasapainon, ihmissuhteiden ja ravitsemuksen teemojen äärellä.  Näistä aiheista olen kirjoittanut koko toimittajan urani, ja ne ovat lähellä sydäntäni myös omassa arjessani. Henkilöhaastattelut ja tavallisten ihmisten tarinat inspiroivat minua erityisen paljon, koska ihminen on aina kiinnostava. Viime vuosina olen innostunut suorastaan palavasti kotiin, asumiseen, sisustamiseen liittyvistä aiheista.

Tartun rohkeasti monenlaisiin aiheisiin. Uteliaisuus, maalaisjärki, tehokkaat työtavat ja huolellinen perehtyminen auttavat eteenpäin, kun aihe on entuudestaan vieras. Erilaisten töiden tekeminen on vaihtelevaa, virkistävää ja innostavaa. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden uusiutua, kehittyä ja ylläpitää luovuutta.